El dilluns 27 de juny vam fer la segona sessió del club de lectura de còmic a Pebre Negre.

Aquest cop vam fer rècord d’assistents i vam comentar el Fun Home d’Alison Bechdel. Com acostuma, aquesta novel·la gràfica va agradar a tots els que l’havíem llegit, per la seva reconstrucció minuciosa i polièdrica de la memòria familiar, per com avança la història a base de preguntes i no de dogmes, per la seva estructura i els seus símbols -el piano de la mare, les escales de la casa on seuen els germans-, per com inserta en la narració els passatges literaris, els mapes i les fotografies, les seves influències del món del còmic (la revista MAD, les vinyetes de New Yorker, els còmics de terror de la EC), pel seu posicionament polític. I vam concloure que és un d’aquells llibres que es ven durant anys i crea afició pel còmic. Tot un long-seller. I evidentment, vam parlar de la trajectòria de l’autora nord-americana i vam sortir amb moltes ganes de llegir el seu majestuós Unas Lesbianas de Cuidado. I vam parlar d’altres còmics que parlen d’històries familiars i altres historietes fetes per dones.

El proper dilluns 18 de juliol a les 19:00h farem l’última sessió abans de les vacances d’estiu. Volem parlar del dret i del revés de El hombre que se dejó crecer la barba d’Olivier Schrauwen, publicat per Fulgencio Pimentel.

Us compartim una guia de lectura de les autores i autors que sortiren durant la sessió d’ahir: