Ahir vam encetar nou curs del club de lectura de còmic de Pebre Negre i ho vam fer a lo grande, amb un clàssic de la historieta, el Philémon de Fred, que ens va servir per parlar de les salvatjades que feia aquest autor amb les composicions de pàgina, rememorar la desbordant imatgeria que desferma vinyeta rere vinyeta, recordar lectures d’infància, rebuscar historietes que puguin engrescar a les noves generacions lectores i trobar aquells autors d’on brollen dibuixants i escoles arreu del planeta. I en Jordi Canyissà, com a bon lector de l’obra de Fred, ens va facilitar dades reveladores de la biografia de l’autor que ens ajudaren a ubicar millor aquesta obra i la resta de la seva producció. I brindàrem pel premi que li ha concedit la crítica com a millor obra teòrica pel seu llibre Raf, el gentleman de Bruguera.
Amb en David, autor del blog Historia y cómic y col·laborador de CUCO.Cuadernos de Cómic, vam acabar parlant de l’últim llibre d’en Paco Roca, La Casa, i com acostumem a fer, vam sortir amb una llarga llista de noves lectures pendents i moltes ganes de llegir còmics.
La propera sessió, el 17 d’octubre, s’emmarca en el festival Say It Loud. Parlarem de Ghetto Brother, el naixement del hip hop i còmic negre. Si hi ha cap novetat més (algun convidat d’última hora), us la farem saber.
Per cert, ens sap molt greu que la nostra activitat coincideixi amb la xerrada sobre Novel·la gràfica i ciència ficció que fa Acolóstico el mateix dia a la mateixa hora al centre cívic de la Sagrada Família. Ens voldríem partir i no faltar a cap de les dues propostes.
Compartim la llista de lectures francobelgues, arran de la sessió d’ahir:
http://www.whakoom.com/yupyop/ lists/llista_de_lectura_ philemon_2823

Marc Charles