Dilluns 17 vam trencar el rècord d’assistents al grup de lectura de còmic. Teníem un convidat il·lustre, Daniel Ausente, i en dues hores ens sortien les vinyetes per tot arreu. La lectura era Ghetto Brother, un dels còmics que més ens ha agradat, tot i que narrativament pesa massa el bagatge com a il·lustradora de Claudia Alhering. La feina de documentació és impressionant i la lectura és absorbent. Vam aprofitar per parlar de còmic documental, dels herois negres en la indústria del còmic i del cinema, de còmics que parlen de bandes o colles (Historias del Barrio de Seguí i Beltrán, per exemple), tot i que ens vam oblidar d’Akira i de Vázquez, el geni de Vázquez. Però és que en Daniel és de conversa enlluernadora i tant aviat dissertàvem del Tengo Hambre de Santiago García i Manel Fontdevila, com del USA Agente i el Capità Amèrica dels anys 50, dos tipus ben foscos. Brindàrem pel 50 aniversari del naixement dels Panteres Negres, tot i que nosaltres som més del rei de Wakanda, creat per Jack Kirby. Us deixem una llista de lectura ingent i ens tornem a reunir el 21 de novembre a les 19:00h per parlar d’Asterios Polyp de David Mazzucchelli. Moooooltes gràcies Daniel, ho vam gaudir molt.

Per últim, us enllacem el mític duel de còmics i revistes entre Mauro Entrialgo i Daniel Ausente: https://www.flickr.com/groups/duelodepapel/pool/
I si voleu tafanejar la biblioteca de l’últim, cliqueu aquí.

Marc Charles