Qui pensi que la cuina vegetariana és avorrida ha de provar les carxofes amb mozzarella i llimona confitada, el pastís cors (de Còrsega!) amb flors de carbassó o les croquetes de pèsols amb menta que apareixen en aquest llibre. I, de seguida, a banda que se li farà la boca aigua, es convertirà en seguidor de Yotam Ottolenghi. Que, per cert, no és vegetarià, sinó que es defineix com a carnívor… però escriu una columna sobre cuina vegetariana al The Guardian des del 2006.

Des de llavors, Ottolenghi s’ha convertit en un dels xefs estrella de la cuina vegetariana. Després de El gourmet vegetariano, veritable bíblia del tema, i el curiós Jerusalén, crisol de las cocinas del mundo, acaba de publicar aquest Exuberancia, la vibrante cocina vegetariana, editat per Salamandra. Més de 150 receptes agrupades per sistemes de cocció (barrejat, vapor, escaldat, a foc lent, al forn, fregit, etc.) i 350 pàgines de bona cuina.

Va, i acabem amb un article de El comidista sobre l’autor.