El dilluns 23 d’octubre parlarem de FIRE!!, un còmic de Peter Bagge editat per La Cúpula.

Zora Neale Hurston (1891-1960) està considerada un dels noms clau de l’anomenat renaixement de Harlem, el terratremol artístic que durant els anys 20, quan encara no es feia servir el terme «afromericà», va germinar en aquest barri novaiorquès.

El jazz, així com la pintura i la literatura d’arrel afroamericana, estaven destinats a estendres per tot el país. Les novel·les, relats i poesies d’aquesta escriptora folklorista, però, no es van ser reconegudes fins després de la seva mort, en mig de la misèria.

Zora Neale Hurston havia nascut en un poblat negre de Florida. Va créixer alternant treballs de cambrera o empleada de la llar amb estudis d’Antropologia. Ho va fer en una època en què els prejudicis racials eren més que prejudicis i sota un clima sociopolític solcat per borrasques freqüents. Només la seva convicció personal, l’orgull de la llibertat i una actitud llançada li anaven a permetre compondre una obra literària que avui és patrimoni de la humanitat.

Amb la col·laboració del festival Say it Loud.
Entrada gratuïta
Inscripció prèvia a llibreria@pebrenegre.cat