Un grup d’especialistes en literatura infantil provinent d’escoles, biblioteques i llibreries ens reunim un cop al mes per recomanar-nos llibres entre nosaltres i posar en comú les descobertes que hagi fet cadascú durant les darreres setmanes.
I perquè aquesta feina no quedi només a casa, en aquest racó volem compartir les nostres propostes amb vosaltres.
Aquests són els tres primers llibres que, per consens, hem decidit recomanar:

Deborah Wiles. 248 funerals i un gos extraordinari. Viena editorial.
La protagonista d’aquesta novel·la diu que ha assistit a 247 funerals. I això que només té 10 anys. Però no és tan estrany, si tenim en compte que la seva família porta la funerària del poble.
Deborah Wiles va néixer a Mobile, a Alabama, però va passar els estius de la seva infantesa en un poblet de Mississipí. Quan era encara molt jove va descobrir dues coses importants: que li agradava escriure i que els cementiris eren uns llocs fabulosos per anar-hi a fer un pícnic. Actualment té 4 fills i 2 néts, i viu en una casa d’Atlanta, a Geòrgia.

Jacqueline Kelly. L’evolució de la Calpurnia Tate. La Galera.
Ser l’única noia de set fills al Texas del final del segle XIX no és gens fàcil. La mare de la Calpurnia Tate (Callie V. per als amics) vol que aprengui coses de ‘senyoretes’. Però ella és un esperit inquiet a qui li agraden les baralles dels seus germans, observar la natura i capturar animalons. L’unic que li fa cas és l’avi, que se l’endú a les seves excursions per fer observacions científiques, però el bulliciós entorn familiar la distraurà en més d’una ocasió.
Jacqueline Kelley va néixer a Nova Zelanda, però de ben petita va anar a viure al Canadà. Més tard la seva família va mudar-se a Texas, on va estudiar medicina i dret. Amb L’evolució de la Calpurnia Tate, la seva primera novel·la, ha aconseguit un èxit impressionant als Estats Units.

Mary Ann Shaffer i Annie Barrows. La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey. Ara Llibres.
Traduïda a 26 llengües i amb més de 2 milions d’exemplars venuts només als Estats Units, La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey és més que un autèntic fenomen de vendes mundial. Es tracta d’una novel·la divertida i profundament humana, un homenatge als bons llibres i a les bones persones, capaç d’aixecar els ànims fins i tot als més cínics.
1946, Londres. L’escriptora i columnista Juliet Ashton cerca un tema per a la seva propera novel·la. Per mitjà de la carta d’un habitant de l’illa de Guernsey, entra en contacte amb els membres d’una curiosa societat literària nascuda durant l’ocupació nazi, i decideix desplaçar-se a l’illa per conèixer de primera mà els seus singulars habitants i les seves vivències durant la guerra.
Annie Barrows (San Diego, Califòrnia, 1962) és una escriptora i editora nord-americana. És coneguda per la sèrie infantil Ivy & Bean, però també ha escrit nombrosos llibres per a lectors adults, el més destacat dels quals és La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey (Amsterdam, 2009), coescrita amb Mary Ann Shaffer.
Mary Ann Shaffer (1934-2008) va treballar com a llibretera i bibliotecària i sempre va viure envoltada de llibers. Als setanta anys, animada pel seu club de lectura, va decidir escriure la seva primera novel·la, que Annie Barrows, la seva neboda, va acabar. La societat literària i dels pastís de pela de patata de Guernsey es va convertir en una de les sorpreses editorials del 2008 i compta amb 15 traduccions i legions de fans arreu del món.